Úvod    Hospodárov výber    Ponuka vín    Posedenie s degustáciou    Objednávky    Kontakt  

   Ponuka vín:  
      Biele odrodové vína
 

 

Veltlínske zelené

ročník

2000/2002/2003

 

 

 

Veltlínske zelené 2000 - Odrodové víno s prívlastkom kabinetné. Roky kvalitného skladovania a včasného stáčania priniesli vínu ľahkosť a vyváženosť, čo sa dokonale odráža na vyrovnanosti tohto vína.

Veltlínske zelené 2003 - Akostné odrodové víno vyznačujúce sa vysokým obsahom kyselín. Vďaka teplému roku dosiahlo hrozno plnú zrelosť a pomerne ľahko môžme zaznamenať mandľový buket.

 

   

 

Rizling rýnsky ročník 2000/2002/2003

 

 

 

Rizling rýnsky 2000 - Odrodové víno s prívlastkom kabinetné. Rizling rínsky by sa dal iste nazvať kráľom odrôd modranského vinohradníckeho rajónu. Najväčšia kvalita tohto vína sa dosahuje rokmi kvalitného spracovania a uskladnenia.Vo víne je vysoký obsah kyselín a svieži lipový buket, ktorý prechádza až do petrolejovej vôňe.

Rizling rýnsky 2001 - Akostné odrodové víno, ktorému rok bohatý na vlahu doprial vysoký obsah kyselín.

Rizling rýnsky 2002 - Vyznačuje sa príjemnou lipovou vôňou. Mnohí degustátori so určite všimnú jemnú vôňu, ktorá by sa dala prirovnať k vôňi citrusových plodov. Oproti svojim starším rodákom má čo dobiehať. Ale jeho mladosť a sviežosť mu isto na kráse neuberá.

   

 

 

 

 

Iršai olivér

ročník

2003

 

 

Iršai olivér 2003 - Akostné odrodové víno s príjemnou muškátovou arómou. Pôvodom maďarská odroda, ktorá vznikla krížením Bratislavského bieleho a Čabanskej perli.

 

 

   

 

Müller Thurgau

ročník

2003

Müller Thurgau 2003- Akostné odrodové víno s ľahkým muškátovým buketom. Vyznačuje sa nižším obsahom kyselín a príjemnou ovocnou arómou.
   
   

Červené značkové víno


 

 

Hospodárov výber

ročník

2003

 

Hospodárov výber 2003 - Značkové víno, ktoré vzniklo zmiešaním viacerých slovenských odrodových vín. Vyznačuje sa ovocnou vôňou, primeraným obsahom trieslovín. Vino dozrievalo v nových dubových sudoch a na kráse mu isto neuberú príjemné kyseliny, ktoré ho sprevádzajú priamo do nabudených chuťových kanálikov.

© 2004 PS WEBDESIGN www.psko.net